Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

Salı, Ocak 20, 2009

gecen hafta asure pisirdim ve buradaki arkadaslara dagittik.Tadi da hic fena olmadi :)
ben asureyi biraz daha meyvesi bol yapiyorum sanki daha hos oluyor kisaca bi tarif yazayim size

3 su bardagi bugday
1 su bardagi nohut
1 su bardagi fasulye
1 portakal
1 elma
varsa eger meyve kurulari
1 su bardagi kayisi
arzuya gore incir kuru uzum
yarim cay bardagi sut
500 gr seker (arzuya gore)

bugdayi gecen islayip ertesi gun iyice pisiriyosunuz.Nohutu fasulyeyi kayisiyi inciri ayri ayri pisirip asureye katiyosunuz sonra rendelenmis elma ve portakal kabugunu ilave edip ayrica portakalin icini de dograyip ekliyorsunuz ,bu arada sutude renginin beyaz olmasi icin katiyoruz.Asure biraz sulu olmali cunku durdukca su ceker suyunu iyi ayarlamazsaniz toprak gibi olur.En son seker katip 5 dk kaynatip altini kapaiyoruz, findik nar ve tarcinla susluyoruz,
benim asurem cok guzel oldu insallah sizinki de oyle olur afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder